Familie reţinută după ce a trecut înot Prutul, pentru a ajunge într-o ţară vestică

frontiera retinutiPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au depistat şi reţinut trei persoane care au trecut râul Prut din R. Moldova, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 18 iulie, în jurul orei 18.40, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Româneşti a observat pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, la aproximativ 300 de metri de malul râului Prut, trei persoane, doi adulţi şi un copil, care se deplasa dinspre frontieră către localitate şi nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia, un bărbat, o femeie şi fiul lor de 12 ani, au trecut înot râul Prut din Moldova în România, cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *