Topul firmelor după profitul din 2012. Afacerile cu statul au adus bani mulţi.

bani multiSocietăţile comerciale din Botoşani care au lucrat, în 2012, în principal cu statul au înregistrat profituri consistente. Astfel, o firmă locală a ajuns să înregistreze un profit anual net de 12,25 milioane de lei, potrivit datelor înregistrate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice.

Este vorba de compania Electro-Alfa Internaţional, patronată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, care a înregistrat un profit record (cu 20% mai mare ca în 2011 şi de patru ori mai mare decât în 2010). profitul de 12,25 milioane de lei a fost obţinut la o cifră de afaceri de 161,64 milioane de lei şi un număr mediu de 262 de salariaţi. Electro- Alfa este cea care a câştigat licitaţiile pentru modernizarea Spitalului Judeţean, pentru construirea depozitului ecologic de deşeuri de la Victoria, iar în acest an a câştigat şi construcţia Parcului de agrement Cornişa.

Pe locul al doilea se află, de asemenea, o firmă cu foarte multe contracte cu autorităţile locale- Elsaco Electronic. Firma condusă de Valeriu Iftime a avut un profit de 7,59 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 209,66 milioane de lei. Elsaco este firma care a reabilitat Spitalul de Recuperare, care a modernizat sursa de la Modern Calor şi care a câştigat, în această vară, lucrările de modernizare a Stadionului Municipal.

Pe poziţia a treia în topul profitabilităţii se află o altă firmă care are foarte multe contracte cu statul- Victor Construct. Societatea lui Victor Mihalachi a avut anul trecut un profit net de 5,36 milioane de lei şi o cfiră de afaceri de 85,69 milioane de lei. Şi această firmă lucrează la modernizarea Spitalului Judeţean, a reabilitat pietonalele din municipiu, dar şi Casa Ventura.

Prima firmă privată în topul profitabilităţii este Serconf. Compania de confecţii condusă de Ana Manuela Zarug a avut, în 2012, un profit de 4,6 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 29,91 milioane de lei, la o medie de 658 de salariaţi.

O altă firmă de confecţii, Artsana, care lucrează pentru Chico, a înregistrat un profit de 2,49 milioane de lei la o cifră de afaceri de 30,33 milioane de lei.

Alte două fabrici de confecţii figurează în topul profitabilităţii. GT Company, cu un profit de 2,28 milioane de lei (la o cifră de afaceri de 17,4 milioane) şi Big Conf, cu 2,08 milioane lei (la o cifră de afaceri de 37,12 milioane).

Surprinzător este că două fabrici puternice, precum Rolana Tex, au terminat anul trecut în pierdere. Rolana Tex, deşi a avut o cifră de afaceri de 209,66 milioane de lei, a avut o pierdere de 2,62 milioane de lei.

One thought on “Topul firmelor după profitul din 2012. Afacerile cu statul au adus bani mulţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *