Instanţa respinge acţiunea împotriva statului francez a botoşăneanului condamnat pe nedrept în Franţa

murariu s-a intors din Franta
Marius Murariu, alături de mama sa, Lucreţia

Botosaneanul care a fost condamnat pe nedrept si a facut trei luni de inchisoare in Franta nu poate visa la un milion de euro de la statul francez si cel roman. Asta dupa ce Tribunalul Botosani a respins actiunea acestuia impotriva statului roman, prin Ministerul de Finante, a statului francez, prin Ambasada Frantei la Bucuresti, si a Ministerului Economiei Franta.

Motivul respingerii cererii este acela ca, desi a primit termen pentru a prezenta Tribunalului Botosani o serie de documente, Marius Florin Murariu si avocatii sai nu s-au conformat.

El trebuia sa puna la dosar modul de calcul a daunelor materiale, documentele doveditoare de la statul francez care atesta condamnarea si eroarea judiciara, dar si alte documente cerute de magistrati. Practic, Murariu pierde posibilitatea obtinerii daunelor morale si materiale dupa condamnarea pe nedrept din cauza unei neglijente proprii.

Incredibila poveste a lui Marius Murariu îşi are începutul pe 24 mai 2011 când, abia întors din Italia, a fost ridicat de mascaţi şi dus în faţa magistraţilor Curţii de Apel Suceava. Motivul – în 2003 ar fi comis mai multe tâlhării în Franţa, pe numele lui existând un mandat european de arestare emis de Tribunalul de Mare Instanţă de la Lille. Deşi a dovedit cu acte că nu a ajuns niciodată în Hexagon şi că, în perioada în care s-ar fi comis faptele, a fost în Botoşani, tânărul a fost încarcerat şi extrădat.

Milion de euro cerut pentru libertate furată

Ora estimata: 9:00
Complet: CivFondN5
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 200 aliniat 3 Noul Cod de procedură civilă anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 21 iunie 2013.
Document: Încheiere de şedinţă    21.06.2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *