Clădirea Casei Corpului Didactic, din nou în reparaţii după ce a fost reabilitată integral

reparatii ccdClădirea în care funcţionează Casa Corpului Didactic va intra din nou în reparaţii, după ce aceasta a fost reabilitată în urmă cu cinci ani. Clădirea de pe Bulevardul Mihai Eminescu, în care a funcţionat Centrul de calcul, dar şi, temporar, Judecătoria, a fost modernizată cu bani de la bugetul Ministerului Educaţiei. În 2009, clădirea a fost inaugurată, iar acum se află într-o avansată stare de degradare.  Mai multe încăperi ale instituţiei, dar şi faţada exterioară arată jalnic. Deşi lucrarea nu mai este în garanţie, firma care a reabilitat clădirea, respectiv General Top Com, a început reparaţiile la faţada clădirii pe cheltuială proprie, urmând ca interioarele să fie făcute pe cheltuiala CCD.

Normal noi nu am semnat contractul de recepţie finală. Reparaţiile se fac pe cheltuiala firmei. Vina nu este în exclusivitate a constructorului. A fost o comisie care a constatat stare clădirii şi s-a spus că vina nu este nici a arhitectului, nici a constructorului. S-a depozitat pe casă zăpadă, frunze, conuri de brad, care au astupat canalele de scurgere a burlanelor, iar apa s-a infiltrat. Atunci când am schimbat burlanele şi le-am făcut de dimensiuni mai mari  a mai căzut şi din tencuială„, a spus Silvia Diaconu, directorul CCD Botoşani.

reparatii ccdInfiltraţii de apă au apărut şi pe tavanul de la biroul directorului CCD. Lucrarile de reabilitare au inceput in toamna anului 2007, investitia ridicându-se la 1,8 milioane de lei. Cladirea este una de patrimoniu, ea avind o vechime de peste 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *