„Zidul dizabilităţii”, dărâmat de doi biciclişti şi de viceprimarul Cosmin Andrei. Foto!

zidul dizabilitatii 001„Zidul dizabilităţii” a fost dărâmat în mod simbolic, miercuri, pe Pietonalul Unirii din Botoşani, de doi biciclişti, în cadrul unei campanii naţionale intitulată ”Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi”. Florin Georgescu, nevăzătorul care a ajuns până în Anglia cu bicicleta tandem pilotat de un biciclist văzător a ajuns şi la Botoşani, cu Caravana Casper. Organizatorii au construit un zid simbolic din cuburi de carton pe care era scris cuvântul “dizabilitate”, zid care a fost dărâmat de doi bicilişti, Florin Georgescu-nevăzător şi Alexandru Răcănel –văzător, semn că persoanele cu dizabilităţi nu trebuiesc izolate, ci integrate în comunitate. La eveniment a participat şi viceprimarul Cosmin Andrei, care a urmat exemplul celor doi şi pe aceeaşi bicicletă a dărâmat în mod simbolic acest zid.

Campania doreste sa atraga atenţia asupra abilităţilor pe care le au persoanele cu dizabilităţi şi îşi doreşte schimbarea mentalităţii opiniei publice referitoare la acest aspect.

zidul dizabilitatii Demarăm o campanie pentru persoanele cu dizabilităţi prin care dorim să sensibilizăm opinia public vizavi de problematica dizabilităţii, să arătăm că aceste persoane au capacităţi, resurse şi dorim să ne alăturăm lor pentru că au şanse egale şi oportunităţi de muncă şi de asta dorim să contruim punţi pentru a dărâma ziduri”, a declarat un reprezentant al Asociației Profesionale Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC.

Reprezentanţii Primăriei Botoşani au spus că urmare a acestei acţiuni vor fi mai sensibili la problemele persoanelor cu dizabilităţi.

zidul dizabilitatii 005Doresc să-I felicit şi ne bucură că am putut să fim gazdă pentru acest demers temerar al cicliştilor. Mi-aş dori ca aceste persoane cu dizabilităţi să fie integrate mai bine în comunitatea locală. Ultima soilicitare pe care am avut-o este vizavi de indicatoarele rutiere care sunt poziţionate mai jos şi prezintă probleme pentru nevăzători, astfel încât vom acorda o atenţie acestei probleme în viitorul foarte apropiat”, a spus Cosmin Andrei.

Caravana a pornit din Baia Mare pe 1 iulie şi şi-a propus să parcurgă 19 orașe reședință de județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *