Incredibil! Fostul senator Marcu renunţă la un venit de 120.000 de euro

gheorghe marcuSituaţie unică în sistemul bugetar românesc. Un demnitar a refuzat să ia de la stat fabuloasa sumă de 120.000 de euro. Fostului senator PSD, care a fost şi liderul PSD Botoşani, Gheorghe Marcu, i s-a oferit această sumă sub formă de salarii compensatorii, ca urmare a desfiinţării Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), al cărei vicepreşedinte era.

Plăţile compensatorii, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă al CNVM, i-au fost calculate şi incluse în statul de plată, însă, când trebuia să le încaseze, Marcu a făcut o cerere către conducerea noii Autorităţi de Supraveghere Financiară prin care solicită să nu i se acorde banii.

cererea lui Gheorghe Marcu catre ASFGheorghe Marcu este, în prezent, membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Marcu este singurul fost angajat al CNVM care nu a primit aceşti bani. Gestul este cu atât mai interesant cu cât fostul preşedinte al instituţiei a primit salarii compensatorii de 300.000 de euro.

El îşi explică gestul prin faptul că încasarea unor astfel de venituri este imorală, atâta timp cât ele sunt prea mari, în raport cu restul aparatului bugetar din România.

2 thoughts on “Incredibil! Fostul senator Marcu renunţă la un venit de 120.000 de euro

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Prostii…. Ori reprezinta spaga pentru asa un post cald, ori stia ca va trebui sa ii dea inapoi, ori i-a luat pe noua lege cu impozit 85% si nu a mai vrut sa se murdareasca pentru 2 firfirei pe care oricum ii face sub forma de spaga, ulterior. Mai frumos era gestul sa-i ia si sa-i doneze unei case de copii din Botosani sau la Crucea Rosie Botosani, oriunde, nu sa-i lase acolo in fondurile si asa „necajitei” ASF…. Le da mana sa fie filantropi, dar nu prea ii ajuta intelectul… E ca si Becali care face bani prin tot felul de manareli si smecherii cu statul si dupa e filantrop cu bani murdari, construieste biserici…. Suntem o tara de filantropi pe banii sarmanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *