Poliţia obligată să plătească daune morale alături de agentul ucigaş

ijp BotosaniInspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au fost obligate să plătească, în solidar cu fostul şef al Postului de Poliţie Mihălăşeni, Alin Marian Adam, daune morale pentru familia victimei ucise în sediul Poliţiei.

Tribunalul Botoşani a dispus, marţi, pe lângă condamnarea la 18 ani de închisoare a lui Adam, ca „inculpatul, în solidar cu părţile responsabile civilmente Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Botoşani, să plătească părţii civile Holbură Gheorghina Ana suma de 10.000 lei, cu titlu de daune morale”.

De asemenea, agentul ucigaş şi Poliţia şi MAI vor fi nevoiţi să plătească copiilor victimei, prin nreprezentantul legal Nicu Ioniţă, 4.875 lei, reprezentând contribuţia periodică pentru cei doi minori, începând cu data de 16 decembrie 2011 şi până la data pronunţării sentinţei, iar, în continuare, cate 125 lei, lunar pentru fiecare copil, cu acelaşi titlu, începând cu data de 01 august 2013 şi până la majoratul fiecărui copil în parte.

Obligă inculpatul, în solidar cu părţile responsabile civilmente, la plata sumei de 50.000 lei, către partea civilă Niţă Ioniţă – reprezentând daune morale acordate celor doi minori.

Obligă inculpatul, în solidar cu părţile responsabile civilmente, să plătească statului suma de 8.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, din care suma de 300 lei onorariu avocat oficiu pentru părţile civile vor fi achitate către Baroul de Avocaţi Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei iar suma de 175 lei, reprezintă contravaloarea expertizei medico-legale efectuate de Institutul Naţional Mina Minovici Bucureşti şi avizul Institutului de Medicină Legală Iaşi.

Pedeapsă grea pentru poliţistul care a ucis un om în postul de poliţie

4 thoughts on “Poliţia obligată să plătească daune morale alături de agentul ucigaş

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    auzi, daune morale… familia suspectului omorat nici intr-o suta de ani nu ar munci sa produca banii astia.. si mai grav e ca vor fi acordati atatia bani publici unei familii de hoti. sistem de rahat..

  2. chris esti cam …….sa nu iti spun cum.o viata nu se compara in bani dar te-ai gandit ca omul ala poate era sprijinul familiei si unica persoana care putea sa le intretina asa hot cum era.nu judeca omul ca fura ar trebui sa il judeci doar pentru ce fura.in locul tribunalului ii dadeam inchisoare pe viata confiscarea toturor bunurilor si trecerea lor in propietatea familiei indoliate.gandestete ca poate erai tu in locul mortului sau copii tai si atunci o sa ai alta imagine asupra cazului.uciderea din culpa e una si crima e alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *