Ţurcanu: PNL nu va mai desemna o altă persoană pe funcţia de viceprimar. Vezi până când!

Presedintele PNL Botosani ii cere viceprimarului Viorel Iliuta sa renunte la functie. Florin Turcanu a spus ca el, in calitate de de presedinte al PNL, nu va mai desemna o alta persoana pe functia de viceprimar din cadrul formatiunii politice pe care o conduce pana cand primarul Ovidiu Portariuc nu va intelege „sa-si asume conducerea cu amandoi viceprimari”. Turcanu este convins ca Portariuc incalca parteneriatul politic si spune ca anuntul privind posibila retragere a lui Iliuta de la Primaria Botosani nu reprezinta un santaj politic. El a mai spus ca daca Portariuc nu cedeaza, consilierii PNL vor participa la toate sedintele de Consiliul Local, insa se vor abtine de la toate proiectele de hotarare.

PNL nu va mai pune un viceprimar la municipiu, decat va avea atributiile discutate la inceputul parteneriatului dintre PSD si PNL. Portariuc a spus la inceput ca jumatate din atributii i le va da viceprimarului liberal. Eu la CJ am facut lucrul acesta si, mai nou, de o luna de zile, vicepresedintele CJ, Paul Paval are atributiile acestea. Trebuie sa fim parte la decizii si parte la hotararile care se iau. Nu poate ca domnul primar sa hotarasca, iar PNL sa fie partener in USL. Noi intelegem sa respectam in primul rand cetateanul si sa aveam posibilitatea sa-i sprijinim, dar un viceprimar cu responsabilitati morale in fata electoratului fara atributii si parghii la dispozitie devii o nulitate„, a spus Turcanu.

El i-a cerut primarului sa iasa public si spuna care sunt argumentele pentru care i-au fost luate atributiile viceprimarului Viorel Iliuta.

In Centrul Vechi, Iliuta s-a rugat la doi colegi liberali sa ia spatiile, domnul primar cati colegi PSD-isti a adus sa ia spatii in Centrul vechi. PNL isi asuma conducerea Primariei impreuna cu primarul Portariuc, isi asuma un program prezentat in fata electoratului, dar dar vrem sa fim si parte la decizii. Viceprimarul sa aiba atributii, sa fie consultat la toate deciziile pe care le ia. Sa spuna public cu ce a gresit Iliuta intr-un an de zile. Ce grupuri de interes a aparat Viorel Iliuta. Este exclus lucrul acesta„, a adaugat Turcanu.

Presedintele PNL Botosani sustine ca problema privind luarea din atributiile viceprimarului Iliuta a fost transata si la nivel central de USL si ca urma ca presedintele PSD Botosani, Andrei Dolineaschi, sa convoace o intalnire la nivel local pentru a clarifica aceste aspecte, lucru care nu s-a intamplat.

Turcanu a mai spus ca decizia finala privind renuntarea la functia de viceprimar al municipiului Botosani ii apartine lui Viorel Iliuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *