Circa 50 de dascăli s-au pregătit la Casa Corpului Didactic pentru definitivat

Circa 50 de profesori care urmează să susțină examenul de definitivat, joi, 18 iulie, s-au înscris la programul de pregătire, consiliere și asistență derulat de Casa Corpului Didactic Botoșani.

Programul de pregătire al profesorilor, în vederea susținerii examenului de definitivat, s-a încheiat, vineri, și a durat aproximativ o lună. Astfel, dascălii s-au putut orienta, cu sprijinul  metodiștilor de la Casa Corpului Didactic Botoșani și a inspectorilor școlari, cu privire la schimbările programei de învățământ și a subiectelor, a baremelor de corectare, deoarece, potrivit oficialilor din cadrul Casei Corpului Didactic Botoșani, subiectele sunt diferite față de ceea ce au învățat în facultate. Subiectele de la definitivat combină cunoștințele de specialitate cu cele de didactica specializării predate.

Proba scrisă a examenului de definitivat va avea loc pe data de 18 iulie, iar nota minimă pentru ca profesorii înscriși să fie admiși trebuie să fie 8.00. Un criteriu pentru a se califica în proba finală îl constitue şi stagiul de predare de cel puţin un an la catedră.

Subiectele şi baremele pentru examenul scris sunt realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Afişarea rezultatelor se va face pe 23 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se vor realiza în 23-24 iulie.

La Botoșani, pentru definitivat, s-au înscris 180 de candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *