Sute de dascăli botoșăneni râvnesc la funcții de conducere

Casa Corpului Didactic Botosani
Casa Corpului Didactic Botosani

Cursul „Managementul instituțiilor educaționale” oferit cadrelor didactice de Casa Corpului Didactic Botoșani este extrem de solicitat la această oră. Circa 300 de cereri așteaptă noi sesiuni de formare potrivit oficialilor Casei Corpului Didactic Botoșani.

La ultimul curs început în luna mai a acestui an și care se va finaliza pe data de 19 iulie cu evaluarea cursanților, au participat nu mai puțin de 70 de dascăli. Parcugerea acestui curs și absolvirea lui dă posibilitatea dascălilor botoșăneni de a intra în Corpul Experților de Management și conform noii legi a Educației, nu au voie să acceadă în funcții de conducere decât dacă sunt membri ai Corpului Experților de Management.

Cursul derulat de Casa Corpului Didactic și finanțat de Ministerul Educației și Cercetării are o durată de 200 de ore și un profesor care îl urmează obține 60 de credite. Cadrele didactice sunt obligate să acumuleze o dată la cinci ani 90 de credite profesionale.

Cursul este gratuit pentru profesorii care se înscriu. Cei 70 de dascăli formați la ultima sesiune desfășurată anul acesta, vor fi evaluați în ședință publică, în data de 19 iulie, prin susținerea portofoliului realizat de fiecare în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *