Sărbătoare la Direcţia de Statistică Botoşani cu prefect, senator, foşti şi actuali salariaţi

Ziua Statisticianului, marcată în fiecare an la data de 12 iulie, a fost sărbătorită și la Direcţia Judeţeană de Statistică Botoșani, în prezenţa prefectului Costică Macaleţi, a directorului actual al DJS Botoşani, Valentin Popa, a senatorului, Doina Federovici, fost director al direcţiei, al foştilor directori, Eliza Vasiliu, Dan Bacinschi. Toţi aceştia, dar și Ecaterina Niculăeş, au primit din partea actualei conduceri câte o diplomă în semn de apreciere şi respect pentru ceea ce au făcut în slujba instituţiei.

Alături de aceștia au fost și foști angajați, actualmente pensionari, dar și salariații actuali. Directorul Direcției Județene de Statistică Botoșani, Valentin Popa, a deschis seria discursurilor aniversare făcând un scurt istoric al instituției și accentuând totodată pe profesionalismul angajaților în ciuda efectivului scăzut cauzat de măsurile luate vechea guvernare.

„Datorită măsurilor de austeritate din trecut am rămas din pacate o mână de oameni în această instituţie şi lucrăm sub spectrul reducerii numărului de salariaţi și desfiinţării posturilor vacante. Acestea sunt condiţiile, încercăm să ne adaptăm la ele, dar vom fi fericiţi pentru orice cuvânt frumos și promisiune care ni se va aduce cu această ocazie”, a spus Valentin Popa, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Botoșani.

Fiecare dintre foștii directori au luat cuvîntul felicitând colectivul și apreciind profesionalismul acestuia. Senatorul Doina Fedorovici, fost director al instituției până la obținerea mandatului de parlamentar, a ținut să-și exprime emoția întâlnirii cu foștii colegii cărora a declarat că le-a transmis un mesaj cu o seară înainte aniversării lor, pentru a-și  arăta interesul față de ei . Dan Bacinschi, și el fost director al instituției, a semnalat faptul că la Botoșani, recensământul s-a desfășurat foarte corect spre deosebire de București.

„În Botoşani recensământul a fost făcut foarte bine, nu ca în Bucureşti unde a fost lipsă de recenzori. Blocul în care am stat eu a fost pauză, lipsă totală”, a spus Bacinschi.

Eliza Vasiliu a declarat la rândul ei că peste 35 de ani i-a dedicat instituției din care 20 a fost la cârma instituției.

„Foştilor noştri colegi vreau să le spun că sunt după o activitate de peste 35 de ani în statistică dintre care am avut norocul ca aproape 20 de ani să conduc acest colectiv. Apreciez că am avut multe realizări datorate muncii colegilor pe care i-am avut la toate perioadele, iar una dintre realizarile, în afară de cele profesionale, este chiar acest sediu care a fost construit şi prin strădania şi tenacitatea mea deşi eram destul de tânăra la vremea respectivă împreună cu domnul fost director de la APM (actualmente prefectul Costică Macaleţi-n.n)  de la care multe am învăţat”, a spus Eliza Vasiliu, fost director al DJS Botoșani. Sărbătoarea s-a încheiat cu urările transmise de prefectul Costică Macaleți și un pahar de șampanie închinat de salariații instituției.

Anul acesta se împlinesc 154 de ani de statistică oficială în România. La data de 12 iulie 1859 a fost înființat prin Ordonanța Domnească sub semnătura lui Alexandru Ioan Cuza, Oficiul Central Statistic din  Țara Românească.

One thought on “Sărbătoare la Direcţia de Statistică Botoşani cu prefect, senator, foşti şi actuali salariaţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *