Măsuri stabilite de jandarmi şi poliţiştii locali înainte de startul campionatului

jandarmi fc btJoi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani a avut loc o întâlnire între reprezentanţii jandarmeriei şi reprezentanţii clubului de fotbal F.C. Botoşani, Poliţiei Locale Botoşani, firmei de pază şi responsabilul de ordine şi siguranţă al F.C. Botoşani , în vederea analizării modului cum s-au asigurat măsurile de ordine la competiţiile sportive în returul sezonului competiţional 2012-2013.

În cadrul întâlnirii a fost stabilit calendarul activităţilor premergătoare începerii noului sezon competiţional, modul de organizare şi executare a misiunilor de asigurare a ordinii publice la Stadionul municipal Botoşani, responsabilităţile fiecărei instituţii participante şi desfăşurarea unei convocări de specialitate cu reprezentanţii instituţiilor mai sus menţionate, în vederea însuşirii procedurilor specifice de acţiune ce vor fi aplicate pe timpul asigurării măsurilor de ordine-publică în incinta stadionului, pentru prevenirea oricăror incidente neplăcute care ar putea să apară şi pentru limitarea efectelor acestora, astfel încât manifestările sportive să se desfăşoare în spiritului fair-play-ului.

Jandarmii vor avea întâlniri şi cu membrii galeriei echipei de fotbal F.C. Botoşani, urmând să le fie prezentate regulile pe care trebuie să le respecte pe timpul prezenţei în incinta stadionului, prevederile legale cuprinse în legea 4/2008 privind combaterea violenţei în sport, precum şi consecinţele nerespectării acestora.

Sursa: comunicat IJJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *