Ţurcanu cere sprijinul fostului ministru Cepoi în cazul Spitalului Judeţean

Vasile Cepoi
Vasile Cepoi

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a solicitat sprijinul fostului ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru scoaterea din impasul financiar al Spitalului Judeţean. Ţurcanu s-a deplasat la Ministerul Sănătăţii, la începutul acestei săptămâni, unde a purtat o discuţie pe această temă cu secretarul de stat în MS, Vasile Cepoi. Reprezentantul CJ vrea o finanţare mai mare pentru Spitalul Judeţean.

Am căzut de acord cu domnul ministru secretar de stat Cepoi să preia coordonarea analizei tuturor aspectelor care a stat la baza subfinanţării Spitalului Judeţean. Spitalul îi va trimite o parte din materiale, iar dumnealui va face o analiză foarte serioasă şi va veni cu soluţii ca să avem o finanţare serioasă. După ce vom avea un punct de vedere clar, domnul Cepoi va veni la Botoşani şi vom prezenta pe documente strategia de creştere a finanţării Spitalului Judeţean. Pentru că s-a născut la Botoşani, cred că va pune şi partea profesională şi sufletul în a ne ajuta „, a spus Florin Ţurcanu.

Preşedintele CJ îi va cere sfaturi fostului ministru şi în privinţa unor măsuri organizatorice şi tehnice la unitatea spitalicească.

Ţurcanu a declarat că problemele financiare la Spitalul Judeţean au început să apară după comasarea spitalelor.

Personalul s-a preluat atunci la pachet. Un spital ca să funcţioneze bine trebuie să aibă numărul de angajaţi cât numărul de paturi, însă la noi numărul de angajaţi este dublu faţă de numărul de paturi. Atunci avem o problemă„, a spus Ţurcanu.

One thought on “Ţurcanu cere sprijinul fostului ministru Cepoi în cazul Spitalului Judeţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *