Piscine şi parcuri de distracţii găsite în neregulă de comisarii de la Protecţia Consumatorului

loc joaca parcul mihai eminescuPiscinele, ştrandurile şi parcurile de distracţie din judeţ au fost ţinta unor controale ale comisarilor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. 14 agenţi economici au fost verificaţi dacă respectă prevederilor legale privind serviciile prestate, iar şapte au fost amendaţi după ce au fost găsiţi în neregulă. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 16.000 lei.

S-a dispus oprirea temporară la prestarea serviciilor la toţi cei şapte operatori până la intrarea în legalitatea. Problema era de informare. În momentul în care pun în funcţiune un anumit utilaj sau instalaţie pentru un joc, de exemplu, ar trebui să pună plăcuţe cu informaţii referitoare la caracteristicile utilajului, vârsta la care se poate accesa utilajul, greutate„, a spus Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct în cadrul CJPC.

De asemenea, comisarii au mai verificat şi unităţile de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, piscinelor şi parcurilor de distracţii. Au fost verificaţi 15 agenţi economici, la 14 dintre aceştia fiind constatate abateri.

Au fost aplicate şase avertismente şi opt amenzi contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *