Şcolile profesionale nu au căutare la Botoşani. Vezi câte locuri au fost ocupate!

fabrica de confectiiElevii din judeţul Botoşani nu vor să înveţe la şcoli profesionale. Cel puţin aceasta este concluzia în urma înscrierile care s-au finalizat recent. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cele 476 de locuri puse la dispoziţie pentru acest an şcolar doar 277 au fost ocupate. Există profiluri unde nu s-a înscris niciun elev.

Din păcate, elevi privesc învăţământul profesional ca fiind o pedeapsă. Pentru o meserie suficient de căutată, respectiv zidar, pietrar, tencuitor nu s-a înscris niciun elev, deşi sunt agenţi economici care ar fi interesaţi de un parteneriat cu unitatea de învăţământ, respectiv Liceul Tehnologic Elie Radu, pentru a pregăti elevii. Aceeaşi situaţie o avem şi la profilul instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, ceea ce denotă încă o dată că elevii şi părinţii acestora nu se gândesc foarte bine la viitor„, a spus Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ.

Adjunctul IŞJ consideră că liceele tehnologice ar trebui să realizeze o campanie de promovare a specializărilor din cadrul şcolilor profesionale, astfel încât elevii să înţeleagă că această şcoală le poate aduce succes în dezvoltarea unei profesii.

Elevii care urmează o şcoală profesională primesc pe parcursul anului de studiu şi o bursă profesională în valoare de 200 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *