Dubla lansare de carte și dezbatere culturală la Biblioteca Județeană

Sala de lectură a Bibliotecii Județene Mihai Eminescu Botoșani găzduiește, joi, de la ora 18.00,  o dublă lansare de carte. Este vorba de volumele „Un taur în vitrina de piatră” a autorului  Liviu Antonesei și „(R)umori” al autorului Răzvan Constantinescu. Participanții la eveniment sunt aștepați și la o dezbatere libera, atât asupra literaturii actuale cât și a problemele ce frământă societatea românească.

Liviu Antonesei este un scriitor, cercetător, publicist, politician democrat, actualmente retras din politică, profesor universitar din Iași. În perioada 1974-1976 este redactor șef-adjunct la revista „Opinia studenteasca”.  În anii 1980-1983 este redactor șef-adjunct la aceeași revistă. Între 1990-1995 devine redactor șef-adjunct la revista „Convorbiri literare”, editată de Uniunea Scriitorilor din România. Între 1990-1995 este membru al Uniunii Scritorilor și al consiliului său de conducere; demisionează din ambele în toamna anului 1995. Este membru al PEN Clubului român din 1990 și al ASPRO de la înființare. Devine director literar-artistic al revistei  „Timpul” din august 1993 și director din 1998; este președinte-fondator al Fundației culturale Timpul” în 2000, instituția editoare a revistei în acest moment. Din 1974 este autor al circa 1500 de articole, eseuri, cronici în presa culturala și curentă. A fost tradus in antologii de poezie și în reviste din Ungaria, SUA, Grecia, Italia, Germania, Rusia, Franța etc.

Răzvan Constantinescu este medic primar gastroenterologie şi medicină internă și  șef de lucrări la UMF „Gr. T. Popa” Iaşi. Volumul „(R)umori” care aparține acestuia, este rezultatul selecţiilor comentariilor doctorului Răzvan Constantinescu pe Facebook din ultimii trei ani, luări de poziţii, articole şi interviuri, grupate de o prietenă şi prefaţate de Liviu Antonesei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *