Bacalaureatul este, în continuare, o problemă pentru liceele tehnologice, susţine liderul LSI Botoşani

bacalaureat 2011 rezultate Mihai EminescuReprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ consideră că examenul de bacalaureat reprezintă, în continuare, o problemă pentru absolvenţii liceelor tehnologice. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că peste 80% dintre liceele tehnologice din judeţ au înregistrat şi anul acesta rezultate slabe la bacalaureat.

Încă o dată s-a confirmat faptul că pentru liceele tehnologice bacalaureatul este o problemă. Nu pentru toate, dar pentru 80% , da. Între liceele tehnologice există o ierarhizare a lor şi această ierahizare de la bacalaureat cam este şi ierarhizarea de la exprimarea opţiunilor pentru admitere pentru clasa IX-a. Dacă facem analiză din urma cu patru ani, acolo unde acum au fost rezultatele cele mai slabe, au fost grupurile şcolare sau liceele care şi-au realizat cu greu planul de şcolarizare sau nu l-au realizat deloc„, a spus Axinte.

Anul acesta, la Liceul Plopenii Mari promovabilitatea a fost de 0%, iar la Liceul Tehnologic „Petru rareş”, promovabilitatea a fost de 3,03%.

One thought on “Bacalaureatul este, în continuare, o problemă pentru liceele tehnologice, susţine liderul LSI Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *