Egner nu va mai fi director la Zona metropolitană. Vezi noua propunere!

primaria BotosaniFostul primar de Botosani, Florin Egner, nu va mai conduce Zona metropolitana a Botosaniului, a anuntat, miercuri, primarul Ovidiu Portariuc. Decizia a fost luata din cauza verdictului dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie ca fost colaborator al Securitatii.

Pentru aceasta functie a fost propus un alt membru PSD. Este vorba de Catalin Olaru, patronul de la Total Invest Grup si fiul patronului de la DOC Dova.

Am discutat cu domnul Egner si am incercat sa lamurim o serie de aspecte, sa-si clarifice situatia, sa astepte verdictul de la CEDO. Nu sunt nici instanta de judecata, nici instanta morala, dar pot sa am o atitudine prin care sa consider ca domnul Egner nu este cea mai potrivita persoana pentru functia de director la Zona Metropolitana. Propunerea nu a fost a mea, ci a fost facuta in urma cu doi ani de primarul Flutur. Eu am preluat propunerea ca atare, fara sa mai fac verificari. Capacitatea profesionala ramane. I-am propus sa faca parte din echipa„, a spus Portariuc.

In ceea ce priveste noua propunere, primarul municipiului Botosani a declarat ca aceasta urmeaza sa fie validata saptamana viitoare in cadrul Comitetului director.

La conducerea zonei metropolitane va mai fi un director adjunct, precum si un manager de proiect.

Am considerat ca trebuie sa venim cu om tanar, cu un economist, un om din mediul privat cu afaceri in Italia si Germania. Catalin Olaru este economist, absolvent de Finante Contabilitate, cu afaceri in domeniul constructiilor. Si-a dat acceptul„, a mai spus Portariuc.

Salariul directorului Zonei metropolitane va fi plafonat la nivelul salariului unui viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *