Tincu vrea explicații de la Băsescu privind demiterea sa

Tincu MihaiPrimvicepreședintele organizației municipale PSD Botoșani, Mihai Tincu îi cere președintelui Traian Băsescu să clarifice situația privind referendumul organizat în condițiile cifrelor publicate de Instittutul Național de Statistică rezultate la recensământul populației făcut în octombrie 2011.

Tincu este de părere că în condițiile date, Traian Băsescu ar fi trebuit demis pentru că s-ar fi întrunit cvormul necesar demiterii. „A reieșit clar că acel referendum vizavi de rezultate, de populația României, de scăzut, de oameni care sunt sub 18 ani, cît înseamnă 50 la sută față de cele 8,4 milioane care au participat la votul de anul trecut și dacă  referendumul a fost valid sau nu. Părerea mea este că indiferent de una sau alta, ținînd cont de conjunctura europeană, de macrostabilitatea lumii, de evenimentele recente din Egipt, este greu să se riște o instabilitate politică în România la ora actuală, dar electoratul din România așteaptă o clarificare din partea principalilor actori ai acestor evenimente și când spun asta, mă refer la cel care are mingea în curtea lui, adică la președintele țării”, a declarat Mihai Tincu, prim vicepreședintele organizației municipale PSD Botoșani.

Populația stabilă în România la data de 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002, conform rezultatelor definitive privind populaţia ale Recensământului 2011. Din această populaţie, 16.269.839 de persoane au vârste de cel puţin 18 ani, potrivit INS, care a precizat că nu aceasta este populația cu drept de vot în România.

Tincu îi cere lui Băsescu să vină cu explicații pentru electorat pentru că altfel încrederea oamenilor în politicieni ar fi și mai știrbită, crede acesta. „Părerea noastră e că președintele ar trebui să dea drumul la un dialog cu principalii actori politici. Nu se pune problema schimbării sau a demisiei sau a creării unei crize politice în România, ci a clarificării și a știi cei 8 milioane și ceva, poporul român pentru ce a votat pentru că altfel se duce în derizoriu tot ce înseamnă activitate electorală și politică și crează o falie între electorat și clasa politică”, a mai spus Mihai Tincu.

Pe de altă parte, la declarațiile pe aceeași temă ale premierului Victor Ponta, Traian Băsescu a răspuns franc despre Ponta „a rămas același om lipsit de responsabilitate”, citat de B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *