Bărbat la spital cu suspiciune de antrax

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din localitatea botoşăneană Băluşeni a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) cu leziuni pe ambele braţe. Mihai Şoiman le-a povestit medicilor că leziunile i-au apărut în urmă cu câteva zile şi a mers la dispensarul din localitate pentru tratament. Cum starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, sâmbătă a decis să meargă la UPU.
Din primele investigaţii ale medicilor specialişti, bărbatul ar putea avea antrax motiv pentru care a fost trimis la Boli Infecţioase.

Antraxul sau cărbunele sau dalac este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis, boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor, fiind întâlnită mai frecvent la paricopitate ( bovine, caprine, ovine). Antraxul sau dalacul este răspândit pe tot globul boala având o incidență mai mare în locurile umede, mlaștini, zone inundabile, unde pot fi transportații sporii bacteriei (forma de rezistență) care provin din cadavrele animalelor îmbolnăvite de antrax.

În asemenea regiuni infectate prin spori, bacilul antraxului poate să persiste în pământ zeci de ani, aceste locuri fiind denumite pășuni blestemate cu îmbolnăviri mai numeroase în primăvară și în anii cu precipitații abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *