Cursuri de prim-ajutor pentru botoșăneni de la Crucea Roșie

detinuti crucea rosieBotoșănenii care își desfășoară activitatea în colectivități mari și vor să învețe cum se acordă primul ajutor, o pot face chiar la Crucea Roșie. Voluntarii Crucii Roșii oferă, contra-cost, cursuri de prim ajutor tuturor celor care se înscriu.

Un curs de bază cuprinde 12 ore și nu se desfășoară decât pentru o grupă formată din cel puțin 5-7 oameni. Potrivit directorului filialei Botoșani a Crucii Roșii, Eduard Măciucă, un curs costa 150 lei de persoană și cei care îl  urmează după testul final, obțin un certificat acreditat european.

„Este un curs plătit și este singurul mod al nostru de a aduce venituri la Crucea Roșie. Cei interesați vin, se înscriu, dar nu se lucrează cu grupe mai mici de 5-7 persoane. După absolvirea lui, persoana primește un certificat cu recunoaștere europeană”, ne-a spus Eduard Măciucă.

Cursul de prim ajutor oferă posibilitatea de a invata tehnici cheie de salvare a vietii pana la sosirea ajutoarelor calificare cum ar fi ambulanta. Acest curs este foarte practic și, după absolvirea lui, o persoană va ști să acorde primul ajutor în caz de pierdere cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxatii, entorse, fracturi, arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie), inec sau sufocare cu un corp strain etc.

Ultimul curs susținut de voluntarii Crucii Roșii a fost acum două săptămânui pentru membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență al Primăriei Broscăuți. De altfel, serviciile de acest tip ale primăriilor sunt și publicul-țintă căruia se adresează acest curs. Pînă acum Crucea Roșie, filiala Botoșani, a mai desfășurat cursul pentru circa 10 primării din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *