Avertisment de la Curtea de Conturi pentru Radu Judele din cauza superficialității altora

Controlul efectuat în ultimele două luni de Curtea de Conturi la nivelul Consilului Județean s-a lăsat cu un avertisment aplicat administratorului judetului, Radu Județele. Cel puțin așa a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, care a făcut public, vineri, raportul Curții de Conturi. Avertismentul primit de Radu Judele a fost pentru 0 activitate derulată până la venirea lor la putere, respectiv o serie de nereguli găsite în cazul plăţilor efectuate către Transporturi Auto, constructorul care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumului judeţean spre Vorona.Judele a semnat pentru inventarierea care s-a făcut și astfel sancțiunea i-a fost lui aplicată. 

„S-a dat un avertisment lui Radu Judele pentru activitatea pe care nu o avea el în subordine, pentru plăţi care erau făcute până în iunie – iulie. Noi am făcut o inventariere la sfârșit de an, și dânsul este ordonator de credite. Inventarierea trebuia să pună foarte clar fapticul cu scripticul și aici am un semn de întrebare vizavi de modul în care s-a desfășurat activitatea comisiei noastre de inventariere. E imposibil, noi dăm o decizie prin dispoziția președintelui, de inventariere a patrimoniului, comisiile merg pe teren și inventariază. Cred că acolo lucrurile au avut o anumită notă superficialitate”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele CJ Botoșani. De altfel, președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu a declarat că, de acum înainte, membrii comisiei de inventariere vor trebui să filmeze și să fotografieze tot ceea ce fac, pentru a nu mai exista astfel situații neplăcute. Fotografiile, filmarile vor fi atasate raportului final. Sorescu s-a declarat mulțumit de răspunsul Curții de Conturi în urma controlului efectuat, subliniind că micile inadvertențe constatate au fost înregistrate până la venirea lor la șefia județului. Probleme, în curs de soluționare, s-au găsit la investițiile derulate la casa Ventura, Casa Ciomac, un drum județean, precum și la o serie de instituții din subordinea Consiliului Județean cum ar fi Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, și aici în curs de rezolvare, după cum a spus Sorescu.

2 thoughts on “Avertisment de la Curtea de Conturi pentru Radu Judele din cauza superficialității altora

  1. Cite case VENTURA noi se faceau cu banii atribuiti.Va bateti joc si de noi dar si de Europeni!Banii europeni au miros puternic de SPAGA!
    Cu mare drag Botosaneanul din MINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *