Senatorul PSD Doina Federovici a felicitat absolvenţii promoţiei 2013 a Centrului de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Botoşani

Senatorul PSD Doina Federovici a felicitat absolvenţii promoţiei 2013 a Centrului de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Botoşani.

  Doamnelor şi domnilor profesori, onoraţi invitaţi, dragi absolvenţi, onorată asistenţăVă mulţumesc pentru invitaţia de a participa la acest moment festiv din viaţa absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare promoţia 2013, un moment încărcat cu emoţii dar şi cu sentimente de mândrie.

     V-ati ales o profesie nobilă şi vă felicit pentru asta.

     Profesia de asistent medical se exercitată cu răbdare, pasiune, sinceritate şi generozitate iar pacientul trebuie să fie acceptat şi înţeles aşa cum este.

     În munca dumneavoastră ve-ţi avea de-a face cu multe situatii diferite şi de cele mai multe ori dificile. De aceea trebuie să fiţi puternici şi încrezători, să aveţi capacitatea de a insufla încredere şi speranţă.

În această profesie,  întotdeauna ve-ţi avea multe de facut si foarte puţin timp la dispozitie, responsabilităţile voastre vor  fi  mari şi câteodată  autoritatea destul de mică.

Pe de altă parte veţi  fi uimiti de capacitatea oamenilor de a iubi sau de a indura si de curajul unora. În această nobilă misiune ve-ţi avea   ocazia sa vedeţi cum incepe viata si cum se sfarseste.

Se vor ivi ocazii sa râdeţi mult, dar si sa plangeţi la fel de mult. Însă cel mai important aspect rămâne acela că  veţi realiza ce inseamna sa fi om si sa fi uman.

 Sunt convinsă că fiecare dintre dumneavoastră constientizaţi valorile deontologice în îngrijirea medicală, îndatoririle şi responsabilităţile faţă de pacient şi necesitatea de a adopta un comportament plin de caldură şi grijă faţă de omul bolnav şi cred că medicii, profesorii dumneavoastră v-au transmis toate experienţele lor şi că a-ţi ieşit întăriţi si curajoşi de pe băncile şcolii .

Vă doresc să aveţi parte numai de situaţii fericite şi pacienţi mulţumiţi.

Felicitări şi mult succes în tot ceea ce v-aţi propus!

Sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *