Încep înscrierile la liceu prin completatea fişelor de optiuni

Admiterea in liceu incepe vineri, 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Admiterea in anul scolar 2013 – 2014 se face fara examen, prin repartizare computerizata, pe baza mediei generale de la Evaluarea Nationala si a mediei generale de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini si clasele cu predare in regim bilingv. Repartizarea computerizata in invatamantul liceal se va desfasura pe 16 iulie.
Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:
a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
b) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

In cazul in care la un liceu, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

Cel mi probabil, la Botoșani, bătaia se va da pe cele două colegii Mihai Eminescu si respectiv Laurian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *