Tot mai multe fracturi în urma lucrărilor în agricultură

Munca în agricultură, accidentele de circulație și bătăile sunt principalele cauze pentru care cei mai mulți botoșăneni ajung la spital cu mâinile sau picioarele rupte.

Deși iarna este de regulă sezonul de vîrf pentru Secția de Ortopedie a Spitalului Județean din cauza ghețușului, nici vara medicii nu duc lipsă de activitate.

Zeci de botoșăneni se prezintă zilnic cu fracturi în urma accidentelor petrecute fie în agricultură, fie la volan. Nu puțini sunt cei care se aleg cu mâna ruptă în urma încăierărilor la care iau parte. Cele mai frecvente ar fi căderile din căruță și accidentele cu utilajele agricole.

„Vara sunt cazuri mai puține, dar mai grave pentru că încep lucrările în agricultură și vin cu fracturi deschise, urâte, traumatisme. Accidentele de circulație, agresiunile sunt alte cauze pentru care ajung la spital acum”, declară medicul Radu Malancea.

În medie, gradul de ocupare al Secției de Ortopedie, pe timp de vară, este de circa 80-90 la sută, iar în prezent nu se ridică la mai mult de 70 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *