Criză de personal la Direcția de Tineret și Sport

Direcția Județeană de Tineret și Sport se confruntă cu o situație foarte dificilă din cauza lipsei de personal iar lucrul acesta se simte cu atât mai mult pe perioada verii, când activitatea este intensă la tabăra Codrii de Aramă de la Agafton pe care DJTS Botoșani o administrează.

Organigrama direcției prevede 22 posturi, însă activitatea se desfășoară în momentul de față în deficit de personal fiind angajate doar 15 persoane. Acest lucru îngreunează munca angajaților care sunt nevoiți  să stea chiar peste program pentru a suplini personalul lipsă.

Directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Botoșani, Radu Humelnicu, a declarat că la ora actuală, pentru a face față situației, a fost nevoit să apeleze, pentru serviciile din tabăra de la Agafton, la zilieri. „Avem nevoie de personal mai ales pe perioada verii la tabăra, dar mai apelăm la zilieri pe care îi putem ține câteva zile pentru că nu putem face angajări. Pe vară facem suplimentări cu 3-4 zilieri”, a declarat Radu Humelnicu, directorul DJTS Botoșani.

Pentru a-și putea desfășura activitatea cât de cât normal, Direcția Județeană de Tineret și Sport ar avea nevoie de personal la serviciul Contabilitate, Achiziții dar și pe zona de tabere, agent de pază, bucătar și paznic. Momentan, în sistemul bugetar posturile sunt blocate și nu pot fi făcute angajări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *