Interes scăzut anul acesta pentru Tabăra de la Agafton

tabara agaftonGradul de ocupare în Tabăra de Agrement „Codrii de Aramă” de la Agafton este mult mai mic, anul acesta, decît în anii anteriori. Reprezentanții Direcției Județene de Tineret și Sport care administrează tabăra de la Agafton dau vina pe vremea nefavorabilă din ultimele săptămâni, dar și pe criza financiară actuală care lovește buzunarele părinților.

La ora actuală doar 50 la sută din capacitatea taberei este ocupată în condițiile în care, în anii trecuți, la ora aceasta, locurile la singura tabără din județ erau ocupate aproape în totalitate.

Seriile de copii înscriși au început la Agafon pe data de 20 iunie și deja urmează să ajungă aici a treia serie de copii. O serie cuprinde 130 de locuri din care 100 copii și restul, cadrele didactice care îi însoțesc pe minori.  Primele două serii au fost tabere active în cadrul cărora s-au desfășurat Festivalul de Dans Sportiv, Festivalul Național de Volei, iar pentru următoarele serii până la finele sezonului, respectiv 30 august, va fi doar tabără de odihnă. Doar că anul acesta mult prea puțini copii au preferat să petreacă o parte din vacanța de vară în locurile pe unde a copilărit Mihai Eminescu.

Potrivit directorului Direcției Județene de Tineret și Sport Botoșani, Radu Humelnicu, vara aceasta, se simte o scădere a cererilor venite din partea copiilor care doresc să-și petreacă vacanța de vară pe meleaguri eminesciene. Asta, pe deoparte din pricina vremii ploioase, iar pe de altă parte a crizei financiare. „Anul acesta este mai redus gradul de ocupare la tabără pentru că nici banii nu mai sunt, nici vremea nu ține cu noi, plouă, lumea se gîndește că acolo, sunt indundații, probleme și atunci se explică”, a declarat Radu Humelnicu, directorul DJTS Botoșani.

În afară de programele la care sunt antrenați copiii în cadrul taberei, au ocazia de a vizita mânăstirile din zona Moldovei și a Bucovinei, precum și multe locuri încărcate de istorie.  La Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton, masa și cazarea pe zi costa 60 de lei, ceea ce pentru un sejur (6 zile) înseamnă 360 lei. La acești bani se mai adaugă transportul până la Botoșani și Agafton plus banii de buzunar pentru copil, astfel încât cheltuielile se ridică bine la circa 500 lei. Asta în condițiile în care pentru o tabăra la mare, un părinte plătește pentru copilul lui în jur de 70-80 lei pe zi cazare și masă la care, de asemenea se adaugă cheltuielile  pentru transport și pentru banii de buzunar.

One thought on “Interes scăzut anul acesta pentru Tabăra de la Agafton

  1. Lucrurile trebuie clarificate odata.In Epoca,veneau aprox.1.000 de copii pe serie,iar acum,vin 30-60 de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *