137 de ani de Crucea Roșie marcați în nordul județului

detinuti crucea rosie 1Filiala Botoșani a Crucii Roșii a marcat, joi, cei 137 de ani pe care Crucea Roșie Română i-a împlinit,  prin activități derulate în nordul județului.

 Voluntarii filialei botoșănene au participat la activități de informare a populației prin distribuirea unor plinate și întâlniri cu autoritățile din zonă, cu privire la rolul pe care Crucea Roșie îl are în societate.

La o școală din Dorohoi, circa 50 de copii au fost mobilizați într-o activitate demonstrativă prin care au învățat să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

Localitățile unde a fost marcată ziua Crucii Roșii Române sunt George Enescu, Ibănești, Dorohoi, Darbani, Mileanca, Havârna. „Nu am avut un scop anume pentru care am marcat această zi în zona de nord. Întâmplarea a făcut să ne ziua Crucii Roșii în zona de nord a județului”, a spus Eduard Măciucă, directorul filialei Botoșani a Crucii Roșii.

 În prezent, filiala Botoșani a Crucii Roșii are peste 100 de voluntari activi atât la filiala Botoșani, cât și la subfilialele din județ. 

Din 1876 până în prezent, Crucea Roșie Română si-a respectat menirea de a reda speranta si a alina suferinta semenilor nostri. Ori de cate ori razboiul, epidemiile sau dezastrele naturale au lovit țara, Crucea Roșie Română s-a implicat pentru a face dovada ca isi merita statutul recunoscut la nivel national si international. În ultimii 5 ani, la nivel central, voluntarii și angajații Crucii Roșii Române au acordat sprijin pentru peste 2 milioane de persoane aflate in dificultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *