Încep lucrările la sensul giratoriu de la Bazar

Municipalitatea botoșăneană a demarat lucrările la sensul giratoriu de la Bazar, la intersecţia străzii Ion Pillat cu strada Calea Naţională, respectiv cu strada Nicolae Iorga.

Aceste lucrări fac parte din proiectul „Reabilitarea şi modernizarea străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani” şi se realizează în scopul fluidizării traficului. Menţionăm că pe lângă lucrările aferente sensului giratoriu au loc şi lucrări care să rezolve problema colectării apelor pluviale, majorându-se numărul gurilor de scurgere racordate la canalizare. De asemenea, vor fi amenajate şi trotuarele aferente străzilor care compun intersecţia.

„Sensul giratoriu din zona Bazarului este realizat cu scopul de a disciplina circulaţia, într-o zonă cu un trafic intens. De asemenea, în acest proiect este inclusă şi colectarea apei pluviale pentru a nu se mai aduna în intersecţie atunci când plouă abundent” , a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Termenul de execuţie al lucrării este de aproximativ o lună de zile, având în vedere că se lucrează cu traficul deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *