Orfani sprijiniți să vadă marea și muntele

Dan Slincu, director adjunct DGASPC
Dan Slincu, director adjunct DGASPC

Circa 200 sute de copii instituționalizați vor petrece, vara aceasta, în tabăra la munte sau la mare, dar și în Italia. Și asta grație sprijinului pe care Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Botoșani l-a primit din partea mai multor asociații și fundații, dar și a Direcției de Tabere.

Plecarea în vacanță la mare a început pentru copiii din centrele de plasament încă de la finalul lunii iunie și va continua pînă spre sfîrșitul lunii august. Circa 100 de copii vor pleca în tabără la Sinaia datorită unui protocol pe care DGASPC Botoșani îl are încheiat cu Direcția de Tabere, iar alți 30 se vor bălăci în mare pentru că Fundația Sera le-a oferit posibilitatea de a petrece câteva zile la Năvodari. Alți 15 orfani vor pleca în Italia datorită sprijinului arătat de o fundație italiană.

„Anul acesta, datorită mai multor asociații și fundații, avem posibilitatea să trimitem mai mulți copii în tabăra, ceea ce ne bucură. Au venit solicitările din partea fundațiilor și am fost de acord. Plecau și în verile trecute la mare, la munte, dar vara aceasta, sunt mult mai mulți copii care vor pleca”, a declarat Dan Slincu, director DGASPC Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *