Peste 200 de dorohoieni au primit ajutoare de la o echipă umanitară din Germania

La sfârșitul săptămânii trecute a sosit la Dorohoi un transport umanitar venit din Germania. Aceștia au mai fost în Dorohoi și în 2011 cu o acțiune de ajutor umanitar venită după dezastrul de la inundațiile din vara anului 2010.

În acest an a venit o echipa de participanți voluntari din partea Crucii Roșii din Bavaria. Ajutoarele sunt în mare parte donate de populație sau cumpărate de această echipă din bani dobândiți tot din donație. Echipa este formată din 15 persoane dintre care 13 germani și doi cu origine română, a adus ajutoare pentru 220 de familii. Acestea au fost împărțite în două centre de distribuire organizate la Școala Gimnazială nr.1 Dorohoi și la Școala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” Dorohoi, iar un număr de aproximativ 60 de pachete au fost distribuite la domiciliul unor persoane care nu se pot deplasa.

„Sunt plecată de 33 de ani din România și mă întorc în fiecare an cu plăcere și consider că lumea de aici are încă nevoie de ajutor. Am văzut localități de tot felul însă m-au impresionat cât de gospodari sunt unii oameni și sunt de părere că și aici, la Dorohoi, oamenii ar trebui să se mobilizeze puțin mai mult și cu forțe proprii să realizeze ceva. Pe viitor sperăm să continuăm aceste acțiuni, nu promit acest lucru dar cred că vom mai reveni în această zonă.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Leporda Rodica, membru voluntar și coordonator al echipei din Germania.

Ajutoarele constau în îmbrăcăminte, articole de igienă și câteva produse alimentară, iar copiii au primit pachete mici care au fost donate de copiii de la o Școală Elementară din Neuburg an der Donau.

„Este pentru a doua oară când ne întâlnim cu această echipă din Germania și m-am bucurat pentru că unii cetățeni vor fi ajutați cu sprijinul dumnealor. Avem mult de învățat de la acești oameni în vârstă care fac voluntariat și muncesc, fiind astfel un exemplu de bune practici.”,
a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Radu Surdu, directorul Direcției de Asistență Socială Dorohoi.

Întreaga echipă din Germania condusă de Drexler Anton și Leporda Rodica a venit la Dorohoi cu șapte camioane. Totodată s-a adus și un transport pentru Spitalul Municipal Dorohoi, care conține 33 de paturi cu saltele, 33 de noptiere și produse de unică folosință

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *