Update! Locuitorii din Parcul Tineretului, revoltați împotriva romilor. Oamenii trăiesc cu spaimă și teroare din cauza lor!

scandal primarie romi locuintaPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, s-a întîlnit, dimineată, cu un grup de cetățeni care locuiesc în parcul Tineretului nemulțumiți de condițiile la care sunt supuși să locuiască din cauza persoanelor de etnie romă. Oamenii sunt de-a dreptul revoltați pentru că s-au săturat să trăiască zilnic cu spaima că în orice moment viața le poate fi pusă în pericol.

Scandalurile se țin lanț în Parcul Tineretului din cauza persoanelor de etnie romă care după cum susțin cei câțiva oameni prezenți dimineață în audiență fac legea. Oamenii sunt practic terorizați de persoanele de etnie romă și nu au curajul să ia singuri măsuri în fața lor. Se tem că pot lua bătaie, că se pot trezi în miez de noapte cu geamul apartamentului spart sau cu copilul bătut. Mai mult, au cerut reprezentanților mass-media să nu fie fotografiați de teamă că vor fi recunoscuți și bătuți de romi.

Oamenii nu au vrut sa fie fotografiati de teama de a nu fi recunoscuti
Oamenii nu au vrut sa fie fotografiati de teama de a nu fi recunoscuti

O femeie din grupul celor 10 persoane i-a  transmis primarului că a fost nevoită să renunțe la serviciu pentru a-și putea îngriji copilul pe care îl ia și îl aduce de la școală pentru a nu fi bătut de găștile de romi. „Ar trebui dat amendă și dacă nu plătesc la muncă silnică cu ei. Eu, din cauza lor, mi-am lăsat serviciul, copilul de 7 ani, îl iau de la școală, îl duc,l-am dat la Școala 8. Efectiv vin și smulg cutiile cu lapte de la copii”, a spus femeia disperată. Asta după ce șeful Poliției locale, Ioan Onuțu, le-a transmis oamenilor că sugestiile lor ca polițiștii să intervină cu mai multe fermitate în scandalurile care se iscă în cartier nu pot fi puse în practică fiind în afara legii.  „Suntem într-o țară europeană și putem spune că suntem civilizați. Dacă îi batem ne coborâm sub nivelul acestor persoane pe care dvs le coniderați vulgare, obraznice. Dacă am scoate bastonul să facem ordine, suntem pedepsiți  de lege. Avem noi metodele noastre aplicând Legea 61 privind ordinea publică”, a spus Onuțu. Oamenii i-au propus chiar edilului-șef al urbei să meargă personal incognito în cartier și să vadă situația cu proprii ochi. „Domnule primar spuneți într-o zi la secretar că mergeți să luați o apă minerală, luați un taxi fără să știe nimeni și mergeți așa incognito în cartier și o să vedeți ce se întâmplă”, a spus un domn din grup. Altul, disperat a subliniat că situația este alarmantă, că practic nu se mai poate locui acolo. „Dacă nu se iau măsuri mai hotărâte, nu știu cât mai putem sta acolo”, completat de un altul care a ținut să modereze tensiunea creată „Sunt și unii printre ei de treabă, serioși cuu care putem vorbi, dar nu se poate trăi acolo”.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a transmis celor aproximativ 10 persoane prezente într-o audiență  că va lua măsuri duble pentru protecția oamenilor. Astfel, în afară de extinderea sistemului de supraveghere video cu care oamenii au fost de acord și chiar au insistat să se monteze camerele cât mai repede, primarul le-a spus că în zonă vor fi dublate măsurile de protecție. „Vom intesifica raziile împreună cu Poliția, vom extinde sistemul de supraveghere video pentru a fi monitiorizată zona, dar vă răg ca de fiecare dată când sunt probleme în zonă, să ne anunțați imediat, chiar dacă scrieți puțin, să ne anunțați atunci, nu după 3-4 luni. Sperăm ca va fi și o firmă de pază și protecție în zonă în cel mai scurt timp care să asigure paza în zonă. Am fost ieri în parc și am văzut bănci distruse, gardul…”, le-a spus primarul oamenilor

Revenim cu detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *