Primăria Botoșani verificată de Banca Mondială pentru împrumutul de 10 milioane de euro

Primaria Botosani
Primaria Botosani

Reprezentanții Băncii Mondiale vor sosi, marți, la Botoșani și vor sta până vineri, timp în care vor verifica situația economică și financiară a Primăriei Botoșani în vederea atribuirii către municipalitate a creditului de 10 milioane de euro.

Delegația Băncii Mondiale va verifica tot ce înseamnă investiții derulate la ora aceasta de municipalitate, urmând ca în 2 săptămâni, după aceasta etapă de verificare a documentelor, să-și dea sau nu acordul cu privire la acordrea creditului.

E o fază inițială pentru a ne da acceptul, un audit al finanțatorului etrem de riguros. E o fază intermediară  de verificare înainte de a da creditul. Verifică tot, dar am speranța că vom trece cu bine acest test. Acceptul de a ne da această finanțare va reprezenta apoi cartea noastră de vizită pentru orice împrumut, pentru relația cu partenerii”, a declarat Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoșani.

În cazul în care Banca Mondială își va da acordul pentru acest împrumut, votul final va aparține însă Consiliului Local care va decide dacă municipalitatea va face acest împrumut.

One thought on “Primăria Botoșani verificată de Banca Mondială pentru împrumutul de 10 milioane de euro

  1. Ce faceti fratilor? Ne indatorati pe viata, pe noi si pe copii nostri, asa cum a facut raposatul? Ala macar a facut ceva ce a ramas in urma: baraje, cale ferata, drumuri, electrificare, etc. Dar cu acesti bani ce se face? Piscine? Sau vreun mall, ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *