Tânăra omorâtă și abandonată în Italia va ajunge acasă ca urmare a demersurilor deputatului Liliana Mincă

 

liliana Minca
Foto: rnews.ro

Florentina Boaru, fata din Săveni, Botoșani, omorâtă în Italia și abandonată la o morgă italiană va fi adusă acasă. Dacă autoritățile românești, locale, județene și naționale nu au făcut nimic timp de trei luni, deputatul PP-DD Liliana Mincă a reușit să rezolve problema în circa două săptămâni.

După mediatizarea cazului, împreună cu Cabinetul parlamentar de la Botoșani, s-a creat un parteneriat la distanță cu televiziunea româno-italiană Romit TV din Italia. În cadrul emisiunii Viața în Italia, difuzată la 26 iunie, realizatorii emisiunii au organizat un Teledon și au solicitat sprijinul românilor din Italia și a unor organizații și instituții italiene. Așa se face că laurii reușitei se cuvin și conducerii și realizatorilor Romit TV din Italia. În cadrul emisiunii, au avut intervenții în direct, prin telefon, deputatul Liliana Mincă și directorul ziarului Informatorul de Botoșani și Suceava, care au explicat situația familiei tinerei decedate, au punctat indiferența autorităților din România și au solicitat tuturor celor din Italia să îl ajute pe tatăl îndoliat, Costel Boaru, să-și aducă acasă copila și să o înmormânteze creștinește, în pământul natal.

Suma necesară repatrierii corpului tinerei ucisă în Italia a fost strânsă pe timpul emisiunii. Mai mult chiar, așa cum este redat și în comunicatul televiziunii, s-a rezolvat și problema deplasării tatălui în Italia, dar și asigurarea asistenței, a cazării și mesei tatălui pe timpul demersurilor în Italia pentru recunoașterea cadavrului și transportarea fetei acasă, în România. Astăzi, 01.07.2013, tatăl fetei va transmite documentele necesare către un avocat din Italia, care l-a contactat, așa cum s-a stabilit, prin intermediul Fundației Migrantes. Mai precizăm că după mediatizarea cazului Florentinei Boaru, deputatul Liliana Mincă a formulat și o interpelare către Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, interpelare la care încă nu s-a primit vreun răspuns. Și aceasta după ce Guvernul și Președinția României nu au catadicsit, timp de trei luni, nici măcar să răspundă memoriilor formulate de către Costel Boaru.

Sursa: Comunicat de presă 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *