Tot mai multe persoane reclamă că se rănesc din cauza indicatoarelor rutiere montate greşit ! „I-a rămas pielea pe indicator”!

indicatoare rutiereNumărul persoanelor care reclamă că au nevoie de îngrijiri medicale din cauza indicatoarelor rutiere montate prea jos creşte de la o lună la alta. Cei mai afectaţi sunt, însă, nevăzătorii. Nouă reclamaţii au fost depuse la Asociaţia Nevăzătorilor din Botoşani de persoane nevăzătoare care s-au izbit de indicatoarele rutiere.

Reclamă că dau cu capul de indicatoare pentru că sunt prea jos. A venit unul cu o cicatrice foarte mare. I-a rămas pielea pe indicator. Şi un om sănătos dă cu capul, dacă nu e atent, vorbeşte la telefon, îşi poate scoate ochii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, Tudorel Tupiluş.

Şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere recunosc că indicatoarele nu sunt montate corect.

Administratorul drumului public, în speţă Primăria Botoşani, este cel care instalează indicatoarele şi semafoarele în municipiul Botoşani. Urmează ca în viitorul apropiat să realizăm în comun o comisie pentru a verifica modul de instalare a acestor indicatoare întrucât în unele situaţii nu au fost respectate aceste STAS-uri şi ne-am trezit cu indicatoare deformate, lovite de pietoni, de autoturisme, pe fondul că nu s-au respectat acele distanţe de instalare de doi metri”, a declarat Victor Ciubotaru, comisar şef Biroul Poliţiei Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *