ANI face sesizare penală împotriva fostului director al AJOFM

sologon sorin neluAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat parchetul după ce a constatat existenţa conflictului de interese în materie penală în cazul lui Sorin Nelu Şologon, fost director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

Potrivit unui comunicat al ANI, Sorin Nelu Şologon a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de director executiv al AJOFM Botoşani, a participat la luarea unei decizii prin semnarea unor acorduri de parteneriat cu mai multe societăţi comerciale, angajând instituţia pe care o conducea ca partener în diverse proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, încheind ulterior semnării acestor acorduri două contracte de prestări servicii cu una dintre firme.

Prin semnarea acordurilor de parteneriat, Sorin Nelu Şologon a beneficiat de date şi informaţii privind posibilitatea obţinerii de venituri suplimentare, încheind, astfel, două contracte de prestări servicii cu una din cele două societăţi comerciale beneficiare ale proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile. Pentru activitatea prestată în cadrul unuia dintre proiecte, Sorin Nelu Şologon a realizat în perioada 2010 – 2011 venituri suplimentare, de natură salarială, în cuantum de peste 3.500 lei”, precizează ANI.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 indice 1 din Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *