Fântâni făcute în judeţ pentru prevenirea sindromului morţii albastre

fantanaProiectul transfrontalier,, Prevenirea sindromului mortii albastre”  derulat de catre Directia de Sanatate Publica Botosani  in parteneriat cu Consiliul Raional Hliboca, Ucraina are  ca obiectiv general dezvoltarea soluţiilor pe termen lung faţă de problemele sistemelor de management al apelor întâlnite în zonele de graniţă, probleme legate de lipsa apei potabile curate ce duc la apariţia de probleme de sănătate.  Unul din rezultatele proiectului este construirea de 10 fantani de mare adancime – sursa de apa sigura pentru locuitorii din localitatile tinta din proiect . Pana in prezent au fost   construite  un numar de 5 fantani, a caror  apa corespunde criteriilor de potabilitate, in localitatile: Pomarla. Mihaileni, Candesti, Lunca, Cristesti .

Acest proiect se deruleaza prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina- Republica Moldova 2007-2013 si este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat si co-finantat de statele participante la program.

Valoarea proiectului este de 145 944 euro, din care valoarea fondurilor externe nerambursabile aferente contractului de grant MIS-ETC Cod 845 este de 131200 euro( 636 mii lei), iar cofinantarea asigurata de catre beneficiar – Directia de Sanatate Publica Botosani este de 14 744 euro (65 mii lei) la care se adauga TVA-ul estimat la 105 mii lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *