Guvernul acordă sprijin pentru familiile poliţiştilor decedaţi sau care devin invalizi

Guvernul a aprobat miercuri măsuri de sprijin pentru poliţiştii care au fost încadraţi într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi pentru familiile acestora în cazul decesului.

Potrivit ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, persoanele aflate în situaţiile de mai sus pot fi menţinute în activitate sau încadrate în unităţi ale MAI, la cerere.

„Totodată, ordonanţa de urgenţă are în vedere instituirea posibilităţii de angajare în funcţii de poliţist sau personal contractual, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, a copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi a soţului sau soţiei acestuia. Angajarea se va face cu respectarea cerinţelor legale pentru postul respectiv (cerinţe generale pentru dobândirea calităţii de poliţist, cerinţe de studii etc)”, se arată într-un comunicat transmis de Executiv.
Sursa: Realitatea. Net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *