Scumpirea apei, amânată pentru a doua oară. Sorescu: Daca nu se vrea, domnii primari să ne spună să luăm cobiliţă şi facem fântâni

Gheorghe Sorescu, vicepresedinte CJ
Gheorghe Sorescu, vicepresedinte CJ

Majorarea pretului la apa si canalizare nu a putut fi aprobata nici joi, dupa ce adunarea generala ADI Aqua nu a intrunit cvorumul necesar. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, la adunarea generala ADI Aqua au fost prezenti si mai putin primari decat la prima sedinta, dintr-un mimin de 50. Sorescu a declarat ca urmeaza ca saptamana viitoare decizia privind scumpirea pretului la apa, impusa prin proiectul POS Mediu, derulat la nivelul judeţului cu fonduri europene şi care vizează extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare, sa fie luata de Consiliul director ADI Aqua, din care face parte atat el cat si primarii Ovidiu Portariuc si Dorin Alexandrescu. Acesta a criticat, joi, dezinteresul primarilor si sustine ca proiectul este in pericol de a nu mai fi finatat.

Nu am reusit sa avem un cvorum. Am convocat Comitetul director al ADI Aqua pentru a stabili traifele la apa. Din pacate, primarii nu inteleg proiectul acesta si o sa avem un Consiliu Director. Inclusiv Consiliul Director poate lua aceasta decizie, pentru ca punem in pericol derularea proiectului de apa. Este o conditionalitate de eligibilitate sau neeligibilitate a proiectului. Necorelarea sau aplicarea tarifelor prin calendarul acceptat initial duce la neeligibilitatea proiectului. Riscam, daca nu facem aceasta corectie a preturilor la apa si canal la apa anual, asa cum s-a asumat din 2005, ca proiectul sa fie neeligibil si sa pierdem finantarea . Daca nu se vrea, domnii primari sa ne spuna si atunci luam cobilita si facem fantani pe unde apucam si sa nu mai folosim canalizare, ci tufe si copaci de prin spatele blocului„, a spus Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *