Consilierii PNL, din nou impotriva unui proiect al Executivului Primariei privind organizarea Festivalului Verii

cl iunie 13Obiectii din partea consilierilor locali cu privire la organizarea Festivalului Verii. Consilierii locali au criticat bugetul prea mare preconizat a fi cheltuit, aproape 3 miliarde lei vechi. Pentru a nu stiu cata oara, consilierii locali ai PNL nu au sustinut proiectul Executivului Primariei si au venit cu amendamente. Ei au cerut ca festivalul sa aiba loc in Centrul vechi si nu pe Pietonal si Bulevard, asa cum era propunerea Executivului, iar actiunea sa fie organizata numai din sponsorizari.

Festivalul Verii va fi organizat in perioada 28 august-1 septembrie.

„Consider ca pentru desfasurarea unor astfel de activitati, avand in vedere experienta anterioara, si aici ma refer la Zilele orasului, ar fi bine ca atunci cand apare pe masa consilierilor locali un astfel de proiect, sa fie schitat si un program de activitate. E nevoie de o oferta diversificata a activitatilor culturale si cred ca e bine sa stim pe ce se duc banii, fie ei si din sponsorizari”,  a declarat Catalina Lupascu.

Si consilierul local Florin Ghiorghita s-a aratat nemultumit de forma prezentata a proiectului.

Toti dorim sa revitalizam centrul vechi si sa nu ne lasam rapusi de un grup de etnie roma care sa puna stapanire pe Centrul Vechi.  Sumele preconizate a fi cheltuite sunt enorm de mari. Chiar si cheltuielile de promovare si cele de cazare sunt prea mari, in conditiile in care in ceilalti ani cheltuielile de cazare erau suportate de firma organizatoare. Bugetul nu ne permite „, Ghiorghita.

Viceprimarul Cosmin Andrei le-a declarat ca s-a mentinut locatia de anul trecut, intrucat festivalul s-a bucurat de un succes mai mare.

Am considerat oportuna sa mergem pe aceeasi varianta, intrucat am avut aproape 100.000 de cetateni care au participat la fesstival. Experienta anului trecut ne-a aratat ca Festivalul s-a bucurat de un succes mai mare. Sumele sunt maximale. Ne dorim sa atragem sponsorizari, iar daca nu vom avea sponsorizari, vom aduce mai putini artisti. Ne dorim sa aducem artisti prestigiosi, dar au un onorarriu de 10 mii euro„, a spus viceprimarul.

In cele din urma, proiectul propus de Executiv nu a fost votat de consilierii PDL, PNL si PPDD, drept pentru care Festivalul Verii va fi organizat in Centrul Vechi.

One thought on “Consilierii PNL, din nou impotriva unui proiect al Executivului Primariei privind organizarea Festivalului Verii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *