Vezi cu cat vor fi platiti profesorii care participa la examenele nationale!

Cadrele didactice care participa la examenele nationale vor fi platite mai prost ca in urma cu cinci ani. Cel putin asta sustine presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte.

Acesta a afirmat ca ordinul privind modul de plata al personalului care face parte din comisiile pentru evaluarea nationala si examenul de bacalaureat a fost publicat si ca sumele care se acorda profesorilor supraveghetori si evaluator sunt putin modificate fata de anul trecut. Astfel, la examenul de bacalaureat, profesorul evaluator este platit cu 4,8 lei pe lucrare, profesorul asistent cu 29 lei pe zi, sumele fiind brute. De asemenea, presedintele Comisiei de bacalaureat primeste 480 lei sau 515 lei daca sunt peste  450 candidati, in timp ce informaticianul este platit cu 362 lei.  La obtinerea atestatelor,  indrumatorul care coordoneaza proiectele este platit cu 5,5 lei pe proiect, respectiv 1,1 lei de candidat examinat.

Sunt sume foarte mici. Daca comparam cu sumele din urma cu cinci ani, nici pe jumatate nu sunt. In urma cu cinci ani, sumele erau duble„, a spus Axinte.

Reprezentantii sindicatelor din invatamant vor face demersuri la nivel national pentru ca macar din anul scolar viitor sumele pentru plata profesorilor supraveghetori si evaluatori sa fie mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *