3 activişti PES din Botoşani au participat alături de premierul Ponta la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni organizat al Sofia

PES Activists Botosani, la SofiaTrei activişti PES din judeţul Botoşani au participat, în perioada 21-23 iunie 2013, la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni organizat la Sofia. Delegaţia României a fost condusă de premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta la care s-a alăturat şi Ministrul Mediului Rovana Plumb şi europarlamentarul Corina Creţu.

La eveniment au participat peste 40 de activiști PES din România, printre Dana Lăzăruc, Bogdan Buhăianu şi Anca Zoiţanu, ţara noastră fiind delegația cea mai importantă din cele prezente la Consiliu demonstrând astfel forţa organizației PES activists România la nivel european. În cadrul evenimentului delegații PES s-au întâlnit cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, șeful grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Hannes Swoboda, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev și secretarul general al PES, Achim Post.

În cadrul Consiliului PES, delegații au stabilit să susțină o candidatură unică a stângii pentru șefia Comisia Europene. Persoana care a fost cea mai des nominalizată de delegați a fost președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

 Președintele-coordonator național PES activists România, Victor Negrescu, a declarat în cadrul Consiliului PES: „PSD și România a fost cea mai bine reprezentată delegație la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni. Acest lucru demonstrează că noi social democrații din România suntem deciși să susținem drumul european al țării noastre. Un drum care însă nu se va mai parcurge cu capul plecat ci demonstrând partenerilor europeni forța și ambiția României de a conta în Europa. Am citit în presa că anumiți europarlamentari PDL critică dorința PES de a nominaliza un candidat unic la șefia Comisiei Europene și în special persoana președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Probabil că domnii europarlamentari de la PDL au trăit bine pe perioada guvernării PDL și consideră că președintele de dreapta al Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a ajutat România și a oprit criza economică să ne afecteze țara. Noi credem că nu! Noi credem că se puteau face mai multe și credem că Barosso a dezavantajat mereu România și este timpul după 10 ani la șefia Comisiei Europene să lase locul unui om care cunoaște țara noastră, care a vizitat-o în nenumărate rânduri și care înțelege prioritatea comună a tuturor europenilor: dezvoltarea economică în toate țările europene și crearea de locuri de muncă decente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *