Scumpirea apei, amanata. Vezi motivul!

Conducerea ADI Aqua Botosani a fost nevoita sa convoace o noua adunare generala pentru aprobarea noilor tarife la apa si canalizarei, dupa ce la sedinta de marti nu s-a  intrunit cvorumul necesar. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, la adunarea generala ADI Aqua au fost prezenti putin peste 20 de reprezentanti ai primariilor dintr-un mimin de 50. Desi pe ordinea de zi a fost pus si un proiect privind majorarea pretului la apa si canalizare , acesta nu a putut fi discutat.

Am fost nevoiti sa convocam din nou Adunarea generala ADI Aqua , iar daca nici joi nu se va intruni cvorumul, aprobarea se face tacit. Contractul de delegare presupune ca aprobarea se face tacit, motivat de faptul ca acele preturi si tarife au fost acceptate prin contractual de delegare de gestiune. Daca nici joi nu avem intrunit cvorumul, dupa 15 zile intra automat prin aprobare tacita aceste preturi.”, a spus Sorescu.

Majorarea pretului la apa si canalizare este impusă prin proiectul POS Mediu, derulat la nivelul judeţului cu fonduri europene şi care vizează extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare. Pretul apei ar urma sa creasca cu 10%, iar a canalizarii cu 25 %.

2 thoughts on “Scumpirea apei, amanata. Vezi motivul!

  1. De fapt nimeni nu impune musai majorarea tarifului la apa . Prin programul POS in discutie se cere ca dupa investitia facuta sa creasca calitatea produsului livrat si al serviciului prestat si sa se obtina si profit, profit din care sa se poata finanta viitoarele proiecte de modernizare si distribuire a apei. Cum fondul de salarii nu poate fi redus (lesne de inteles desigur), reducerea pierderilor nici atit (gratie inaltului profesionism al cadrelor de nadejde din conducerea societatii) rezulta ca singura solutie gasita dupa lungi si grele strufocari de hipopotalamus este doar cresterea tarifului . Ca doar aici se poate. ca doar n-o sa iasa-n strada fraierii de beneficiari ai apei furnizate.

  2. eu propun sa isi dea demisia cel ce a propus acesta scumpire! daca nu il vom da jos categoric! stiti formula ghici ghicitoarea mea! se vor repeta proteste impotriva lor a usl-lui! toti is niste banditi1 dar la furat sunt buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *