Actorii si instrumentistii institutiilor din subordinea CL, scosi in strada sa sustina spectacole

Reprezentantii Primariei Botosani au solicitat actorilor si instrumentistilor de la instutiile din subordine sa prezinte spectacole botosanenilor si in aer liber. Viceprimarul Viorel Iliuta a declarat ca deja angajatii de la Filarmonica au prezentat publicului, pe Pietonalul Unirii, doua astfel de spectacole si ca urmeza ca si actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, respectiv ai Teatrului de Papusi sa joace spectacole in aer liber. Masura a fost luata, sustine viceprimarul Viorel Iliuta, pentru ca institutiile amintite sa isi atraga ulterior public.

Angajatii de la Filarmonica vor iesi sa cante in strada. Au fost pe Pietonalul Unirii si urmeza sa iasa si in Centrul istoric. Acum intra in vacanta, dar nu va fi toata lumea in vacanta. Filarmonica va canta cu siguranta si la Festivalul Verii. Ne dorim sa participe la viata cetatii. Nu este normal? 90% sunt platiti din banii Consiliului Local. In raport cu ce au facut pana acum, obligatoriu le voi cere sa iasa in strada si sa atraga lumea de acolo, urmand ca, daca o sa convinga, sa aiba mai multi clienti la spectacole. Lumea trebuie sa se familiarizeze cu muzica mai putin pretentioasa, sa cante muzica putin mai accesibila si sa atraga lumea la spectacole, in scopul cresterii veniturilor proprii in total buget institutie„, a spus Viorel Iliuta.

Astfel, conducerea institutiei spera sa deschida apetitul botosanenilor pentru muzica clasica

3 thoughts on “Actorii si instrumentistii institutiilor din subordinea CL, scosi in strada sa sustina spectacole

  1. Sa scoata filarmonica in strada si sa schimbe conducerea de la Rapsozi sunt marile prioritati ale CL, ca in rest totul merge perfect in judet.

  2. Foarte bine! Daramati teatrul si filarmonica si astfel veti face economie de economie la bugetul local, ca si asa daca practica in aer liber, e si mai multa sanatate. Atunci, scoateti si profesorii sa mai predea cate ceva sau sa vada cum isi fac copii temele de vacanta, ca doar si astia sunt platiti din bani publici, nu? Problema e ce facem cu parlamentarii in vacanta de vara. Oare ar fi bine sa-i punem sa parlamenteze prin parcuri sau pietonale? Pentru ca la Neptun locurile sunt ocupate in proportie de 75 %. Ceilalti 25 % au fost taiati din radacini. Armata asta a statului care este hranita din buget, de ce nu defileaza toata ziua pe bulevard? In schimb sa nu cumva sa va atingeti de spuma spumelor: asistatii si minoritatile colora-locuintoare, astia si asa stau tot anul prin strada, saracii de ei. Faceti un efort si trimiteti-i intr-o statiune ceva.

  3. gelu, parerea ta conteaza atat de putin. . . probabil esti un frustrat si nu are nici o relevanta comentariul ce l-ai facut vis-a-vis de actori si instrumentisti. se vede ca tu nu ai fost niciodata la vre-un concert sau sa vezi o piesa de teatru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *