Trei candidaţi susţin evaluarea naţională în condiţii speciale!

mihaela huncaProba scrisă la limba şi literatura română a evaluării naţionale a decurs fără incidente, însă cu absenţe. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, un număr de 111 absolvenţi de clasa VIII-a nu s-au prezentat la examen, din cei 4175 înscrişi. Prezenţa a fost de 97,33%.

Laudabil este faptul că nu am avut niciun incident, că toate subiectele au fost accesate în timp util. Mai mult, membrii Comisiei judeţene au fost pe teren pentru a monitoriza desfăşurarea examenului, fiind verificate peste 80% din centrele de examen„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Potrivit acesteia, trei elevi au susţinut examenul la limba şi literatura română în condiţii speciale. Este vorba de un copil bolnav de TBC, care a susţinut examenul pe patul de spital. De asemenea, un alt elev a obţinut aprobare de la Ministerul Educaţiei de a i se mări timpul de lucru cu o oră, acesta suferind de o boală, în timp ce pentru al treilea candidat s-a pus la dispoziţie o lucrare cu caractere mărite, dat fiind faptul că este, de asemenea, bolnav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *