Cel mai bun elev din 2013 va pleca la studii la Londra

parasca iuliana elenaAdolescenta care a primit, vineri, titlul de cel mai bun elev de liceu al anului 2013 îşi va continua studiile la Londra. Iuliana Elena Parasca s-a înscris la University College London, unde va studia informatică.

„Am fost acceptata la mai multe institutii de prestigiu din strainatate, dar am ales sa urmez UCL (University College London), din Marea Britanie. Matematica a fost prima mea pasiune, dar a fost detronata de informatica. Aşadar, voi studia Computer Science„, susţine elava anului 2013.

Iuliana Elena Parasca, de la Colegiul Mihai Eminescu Botoşani, a obţinut, de-a lungul celor 12 ani de studii, numeroase performanţe naţionale şi internaţionale, atât la matematică, informatică sau fizică, cât şi la română.

A câştigat tabere în Tunisia, Italia, Muntenegru şi Franta, iar vara aceasta urmează să meargă în Grecia.

Incepand din clasa a V-a, au venit olimpiadele si concursurile judetene, interjudetene, nationale, unde, in fiecare an, am participat la cel putin două obiecte. Realizarile cele mai mari le-am avut insa pe partea reala: matematica, informatica, fizica. La etapele judetene, am obtinut la fiecare participare un premiu (I, II sau III), iar la etapele nationale la care m-am calificat am reusit sa capat o situare buna, culminand cu medaliile de bronz de la nationala de matematica si cea de informatica si mentiunea de la matematica”, adaugă Iuliana Elena Parasca.

Adolescenta susţine că un mare merit in formarea sa l-au avut profesorii de la CN „Mihai Eminescu” Botosani, diriginta si directorul Cristina Chiriac.

A fost desemnat elevul anului 2013. Vezi cine este!

One thought on “Cel mai bun elev din 2013 va pleca la studii la Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *