Autorităţile locale vor să implice şi oameni de afaceri în proiectele comune cu judeţul Suceava

portariuc turcanu ciubotaru 003Autorităţile locale vor să implice şi sectorul privat în proiectele comune pe care doresc să le implementeze cu judeţul Suceava. Primarul Ovidiu Portariuc, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, prefectul Costică Macaleţi, vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, dar şi omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru s-au întâlnit, vineri, pentru a discuta pe marginea colaborării cu judeţul vecin, în vederea implementării unor proiecte comune de pe urma cărora să aibă de câştigat atât cetăţenii judeţului, cât  şi mediul de afaceri.

Tot ceea ce îmi doresc, din discuţiile care s-au creionat, este să creăm acele proiecte şi să găsim acei actori care pot să aducă în business-urile care se vor realiza o trasabilitate şi rezistenţă în timp de 15-20 de ani. Ne dorim ca în intervalul 2014-2020, în Botoşani să se creeze multe locuri de muncă, să se realizeze proiecte care să asigure o stabilitate economică sănătoasă, astfel încât veniturile la bugetul Primăriei , a Consiliului Judeţean să permită realizarea acelor proiecte de infrastructură, de educaţie, de sănătate.  Practic, întâlnirea de astăzi nu a făcut nimic altceva decât să încercăm împreună să valorificăm tot ceea ce este în momentul de faţă bun, sănătos şi pornit în Botoşani, şi numai. Să privim acest proiect ancorat regional, cu doua judeţe legate printre ele prin ceea ce se va întâmpla, şi ancorat mai departe într-o realitate economică şi naţională şi chiar una a pieţelor globale.”, a declarat Gheorghe Ciubotaru.

Cei prezenţi susţin că mai întâi vor trebui identificate în regiune oportunităţile specifice zonei, iar pe baza acestora să se dezvolte business-urile viitoare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi-au manifestat disponibilitatea să susţină acest proiect.

Noi ne-am dorit şi ne dorim să găsim soluţii împreună. Vreau să avem o finalitate pozitivă a acestei întâlniri şi vom urmări împreună ce ne-am propus în următoarele cinci luni şi ce s-a  întâmplat”, a spus Florin Ţurcanu.

Gheorghe Ciubotaru va  suporta costurile studiului privind oportunităţile de afaceri ce se pot dezvolta în judeţul Botoşani, în urma acestui parteneriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *