Efectele regionalizarii: Directorii de scoli vor fi numiti de autoritatile locale

Directorii de scoli vor fi numiti de catre autoritatile locale, urmand ca si cladirile Ministerului Educatiei sa fie administrate la nivel local. Aceste schimbari vor avea loc odata cu regionalizarea tarii, a declarat, vineri, primarul Ovidiu Portariuc. El sustine ca  procesul de descentralizare va fi prima etapa a regionalizarii, prin acordarea de competente sporite autoritalilor locale, urmand ca ulterior sa aiba loc si procesul de regionalizare.

Descentralizarea se va concretiza in urmatoarea perioada. S-a discutat o formula care este tot mai sustinuta, ca o parte din atributiile Ministerului Educatiei sa treaca catre comunitatea locala. Numirea directorilor de scoli  sa se faca de catre municipalitate, patrimoniul existent in cadrul ministerului, ca exemplu Tabara de la Agafton sau cluburile sportive, la fel sa treaca in patrimonioul municipalitatii, pentru ca in momentul de fata nimeni nu se ocupa si nu poate investi si se degradeaza. Aceste locatii sunt greu de gestionat de la nivel central si sunt mii de locatii„, a spus Portariuc.

El spune ca patrimoniul ar putea fi mai bine de gestionat de municipalitate decat Ministerul Educatiei.

2 thoughts on “Efectele regionalizarii: Directorii de scoli vor fi numiti de autoritatile locale

  1. Tabara de copii Agafton apartine de Directia Judeteana pt.Tineret si Sport care ar trebui sa o amenajeze nu sa o lase in paragina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *