Portariuc si Turcanu se intalnesc pentru a discuta despre parteneriatul cu Suceava

ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc se intalneste, vineri, cu conducerea Consiliului Judetean si prefectul Costica Macaleti pentru a discuta pe marginea parteneriatului cu municipiul Suceava.

Primarul i-a invitat la discutii pe presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, respectiv vicepresedintele CJ, Gheorghe Sorescu, intrucat, spune el, este necesar si un acord de principiu din partea autoritatilor judetului pentru realizarea acestui parteneriat.

Ovidiu Portariuc s-a intalnit in urma cu doua zile si cu presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, dupa ce saptamana trecuta primarul a avut o intalnire si cu primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu.

Am pornit de unde era mai greu. A fost formulata o hotararea de Consiliu Local care va intra spre aprobare saptamana viitoare, la fel si la Suceava. Pe baza acestor hotarari se pot demara strategiile, studiile care vor dura intre sase si opt luni, iar pe baza strategiei sa realizam primele proiecte. Acum incepem studiile, iar proiectele le vom demara in 2014. In momentul in care se va da drumul la fonduri, sa dam drumul la proiecte”, a spus Portariuc.

Municipiile Botoşani şi Suceava vor sa dezvolte o  zona policentrica pe axa Suceava-Botoşani. Se doreste realizarea de proiecte comune pe infrastructura, turism , realizarea unui parc industrial comun la granita dintre cele doua judete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *