Medicii ameninţă cu proteste. Vezi motivul!

Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani
Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani

Medicii ameninţă din iulie cu proteste, din cauza salariilor mici şi a condiţiilor de lucru. Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor din Botoşani, a declarat că în perioada imediat următoare vor avea loc în teritoriu întâlniri cu medicii, pentru a fi consultaţi cu privire la declanşarea protestelor, însă aceştia vor putea formula şi revendicări. Protestele vor avea loc etapizat, susţine medicul Doru Culiceanu, funcţie de reacţia guvernanţilor la doleanţele personalului din sistemul sanitar.

Dorim să constituim la nivel naţional o asociaţie în care să fie cooptaţi pe lângă medici şi celelalte categorii de personal din sistemul sanitar, implicit personal TESA si sindicate, pentru ca impactul să fei mai mare. Totul se va face organizat şi toţi colegii vor fi întrebaţi cu privire la declanşarea acestor proteste. Ţelul nostru este să conştientizăm cetăţenii ce se întâmplă”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani.

Nemulţumirile medicilor pleacă de la grila de salarizare, medicii afirmând că salariile sunt mici, condiţiile de muncă, dar şi de la faptul că guvernanţii au promis liberalizarea profesiei de medic.

 

Nici până la această dată nu s-a reuşit ca medicii să fie scoşi din categoria funcţionarilor publici, deşi s-a promis acest lucru”, a mai spus Culiceanu.

One thought on “Medicii ameninţă cu proteste. Vezi motivul!

  1. De ce Presedintele CJ nu se intraba de ce dr. Mimor, nu facea datorii la spital?De ce se primeau bonuri, si salariatii nu erau amenintati, ba din contra rezolva toate solicitarile legale, reusind astfel sa-si faca treaba in liniste si concentrare. Nu credeti ca aceasta echipa a lui Damian habar nu are ce trebuie facut? Vedem ca in fiecare zi vine cu cate o abureala, ba reduce sporurile, ba da afara oamenii, ba mai mult le taie din drepturi….DAR rezultatul e tot zero.. Unirea spitalului mare cu celellalte spitale s-a facut cu un an inainte, si nu s-a pus problema ca nu sunt bani…Am asteptat rezultatul acelei echipe misterioase care a fost trimisa la DAMIAN sa verifice cum au fost cheltuit banii! Finalul nu -l mai stie nimeni Noi credem ca acest Damian si acolitii lui sunt mentinuti pe functii pentru a al servi pe TURCANU si pentru asi umple buzunarele. Va intrebati cati bani primesc ei din aceste zvonistici? Si salatiatii tremura iar ei au salarii de 100. milioane lei .Ei are cineva curajul sa intre in profunzime si sa verifice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *